"Nu heb ik 98% minder pijn"

Naam: Manon de Lange
Leeftijd: 38 jaar
Klachten: Jarenlange nek- en schouderklachten
Oplossing: Ergosleep P4 lattenbodem
 

Waar het lichaam van droomt

“Ik zag er vreselijk tegenop om naar bed te gaan. Ik kon 's avonds al niet eens comfortabel op de bank liggen. Ontspannen lukte me nauwelijks en slapen was helemaal een drama. Maar in de afgelopen drie maanden heb ik medische hulp ingeroepen en mijn slaapsysteem aangepast. Nu ga ik naar bed met het idee: lekker, ik ga slapen, in plaats van: oh jee, daar gaan we weer.”

"Mijn nek- en schouderklachten begonnen toen ik z'n 20 jaar geleden stage liep bij een kledingbedrijf. Ik kreeg een etalagepop op mijn hoofd die van vijf meter hoog naar beneden donderde. Ik had een flinke hersenschudding en vanaf dat moment veel nek-, schouder- en hoofdpijn. Ik ben toen niet naar de doktor geweest. Ach, je leert er mee leven. Maar dit jaar kreeg ik ook steken in mijn borst. Alle alarmbellen gingen rinkelen en ik ben nu eindelijk naar een arts geweest . Gelukkig was het niets ernstigs, alleen maar spierpijn veroorzaakt door een verkeerde houding. Ik ben doorverwezen naar een manueel therapeut.”

Een scheve ruggenwervel
"Bij de manueel therapeut kwam ik erachter dat mijn ruggenwervel scheef staat, waarschijnlijk veroorzaakt door mijn ongeluk met de etalagepop. Oefeningen en een nieuwe lattenbodem zouden volgens de manueel therapeut mijn pijn verlichten. Mijn vriend en ik hadden echter nog geen jaar geleden een spiksplinternieuw slaapsysteem bij Morgana gekocht. Ik wilde gewoon niet geloven dat ik alweer een nieuwe lattenbodem nodig had. Dus ik begon klein: bij mijn hoofdkussen. Een maand na mijn bezoek aan de manueel therapeut stapte ik weer bij Morgana binnen. De service die ik kreeg, was ongekend. Ik wilde alle testkussens uitproberen en werkelijk niets was het personeel te veel. Ze waren geduldig en begripvol en ik mocht steeds terugkomen voor een ander testkussen.”

Gekke gewaarwording
"Tijdens een van mijn bezoeken vertelde ik dat ik nog geen nacht goed had geslapen op mijn nieuwe Morgana-bed. Daar schrok de verkoper van. Hij wilde mijn 'Slaap-DNA' meten op de testbank van Ergosleep. Wat een gekke gewaarwording! De verkoper voerde wat gegevens in in een computer en terwijl ik lag, bewogen de latten onder me op en neer zodat de lattenbodem de vorm van mijn slaaphouding aannam. Zo kwam ik met mijn zere schouder in een 'kuil' te liggen waardoor het drukpunt weg was.”

"Er ging een wereld voor me open. Je kunt in een slaapzaak op tien verschillende bedden gaan liggen en denken: dat ligt lekker. Maar je weet pas echt wat lekker liggen is op het moment dat je op de testbank van Ergosleep hebt gelegen. In een paar seconden besef je ineens hoe belangrijk het is om je lichaam ’s nachts de juiste ondersteuning te geven. Als kers op de taart, wilde Morgana mijn lattenbodem van bijna een jaar oud terugnemen. Ik mocht het terugbrengen en kreeg daarvoor forse korting op een nieuwe Ergosleep P4 lattenbodem. In combinatie met de M6000 matras en het hoofdkussen Earl slaap ik nu eindelijk perfect."

Even wennen
"Perfect slapen ging niet gelijk. Nee, de eerste nachten heb ik nog beroerd geslapen. Ik moest blijkbaar even wennen, maar nu heb ik 98% minder pijn. Mijn nek zal een zwakke plek blijven want ik werk ongeveer 24 uur per week in een lingeriespeciaalzaak. Ik moet veel staan en boven mijn hoofd lingerie van de rekken pakken. Maar het is niet meer zo dat ik de hele dag door pijn heb. Nu kan ik tenminste 's avonds achter mijn laptop zitten zonder dat ik gek word van de pijn. En ook 's ochtends voel ik me nu fit.”

"Dat een slaapsysteem zoveel effect kon hebben, had ik nooit verwacht. Ik heb zelf als verkoopster in een beddenzaak gestaan, dus ik wist dat ik me goed moest oriënteren en dat het niet gemakkelijk zou zijn om een passend product te vinden. Ik had geen fiducie in goedkope zaken. Van horen zeggen wist mijn vriend dat Morgana een goede slaapspecialist was. En eenmaal binnen zag het er inderdaad veelbelovend uit. Vakkundig personeel en niets dan kwaliteitsproducten. Wij waren om, maar op de testbank van Ergosleep begreep ik pas waar het lichaam van droomt."

"In mijn slaapkamer zijn nu alleen producten van Morgana te vinden. Ik ga nergens anders meer naar toe. Het personeel, dat mij inmiddels kent, is vriendelijk en deskundig. Bovendien word ik nergens anders zo goed behandeld. Ik deel mijn goede ervaring graag met bekenden. Morgana heb ik aanbevolen bij een collega die een nekhernia heeft gehad. Ik geloof echt dat ze baat kan hebben met een bezoek aan Morgana. Ik zou ook niets aan Morgana veranderen; ze moeten vooral zo doorgaan."